Полът е биологична категория, а не социална. Това заяви за Събуди

...
Полът е биологична категория, а не социална. Това заяви за Събуди
Коментари Харесай

Каракачанов размаха пръст на Валери Симеонов и обясни опасностите в Истанбулската конвенция

" Полът е биологична категория, а не обществена ". Това съобщи за " Събуди се " вицепремиерът Красимир Каракачанов. Преди дни той предложи  предложи нова тема на лансираната от Българска социалистическа партия концепция за референдум. Според него обществото би трябвало да отговори поддържа ли еднополови бракове и въвеждане на трети пол. 
" За страдание, една добра концепция - да се реши казусът със фамилното принуждение и насилието против дами, е опорочена с опита да се пробута и по този начин наречената " джендър идеология ". В някои от членовете и наредбите на Истанбулската спогодба се постановат понятия като „ обществен пол”, " нетрадиционни функции на пола ", посочи Каракачанов.

Министърът на защитата акцентира, че Европа и България имат сериозен демографски проблем: " Трябва да мислим по какъв начин да подтикваме нормалността в фамилиите ".

В същото време той беше безапелационен, че не е хомофоб.

" Тези, които в този момент приказват, че сме против европейските полезности, в действителност разрушават Европейски Съюз. Вземете логиката на основаването на Съюза. Европейските народи са народи с история, обвързвана с християнската вяра. И в този момент някой пробва да унищожи тъкмо този пиедестал на обществото ", посочи вицепремиерът.

Той разяснява и думите на съдружния си сътрудник Валери Симеонов, който назова концепцията му за референдума " глупотевина ".

" Ако Симеонов беше поискал да разясняваме тематиката, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не можа да схвана дали той е срещу референдума или за нещата, за които желая да се организира той ", съобщи Каракачанов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР